• Social Media
  • 29 september 2022

Indruk maken met je eigen, gepersonaliseerde social media templates

Social media zijn niet meer uit ons leven weg te denken. Zeker voor jou als ondernemer, want omdat we steeds vaker online zijn, verloopt het eerste contact met potentiële klanten hoe langer hoe meer via je sociale media-kanalen. Het is dus erg belangrijk om meteen bij dat eerste contact een goede indruk te maken. En daar kan Two Impress je bij helpen.

De kracht van sterke social media templates

De meeste klanten gaan op zoek naar consistentie en herkenbaarheid. Eens ze jouw bedrijf kennen zal hun aandacht dus ook sneller gaan naar een look and feel die voor hen vertrouwd aanvoelt. Daarom maken wij sterke social media templates die we helemaal aanpassen aan jouw huisstijl. Dat straalt niet alleen vertrouwen uit, het is ook een teken van professionaliteit en kwaliteit.

Social media visuals
Wist je trouwens dat een social media post met een sterke visual gemiddeld 37% meer interactie genereert

Snel aanpasbaar in alle gewenste formaten

Elk sociaal medium heeft eigen formaten waarmee je content kan delen. Een post op Facebook is dus niet zomaar te gebruiken voor LinkedIn, Instagram of TikTok. Two Impress maakt templates voor alle toepassingen, maar wel steeds in de look and feel van jouw bedrijf. Bovendien zijn onze templates makkelijk aan te passen met de gebruiksvriendelijke software van Figma. Het formaat en de stijl van je posts liggen vast, de boodschap zet je er eenvoudig zelf in.

Social media visuals als onderdeel van je online communicatiestrategie

1. Blijf top of mind
Je merk blijft enkel maar top of mind als je regelmatig van je laat horen. Zorg je ook voor een uniforme stijl en herkenbaarheid, dan blijft de boodschap bij jouw doelgroep nog beter hangen.

2. Brand recall
Wanneer klanten bij het horen of zien van bepaalde producten of diensten jouw bedrijf spontaan herkennen, spreken we over brand recall. Social media templates op maat versterken dat effect nog.

3. Brand recognition
Een sterk merk wordt niet alleen herkend aan een product of dienst, maar ook aan de baseline, stijl, typografie, kleuren, ....  Denk maar aan het lettertype van Coca-Cola of aan de baseline van Nike: Just do it! Je legt meteen de link met het merk wanneer je dat lettertype ziet of die baseline hoort, zonder dat het merk zelf genoemd wordt.


Met gepersonaliseerde social media templates kan ook jij aan de recognition van jouw merk bouwen. Want hoe vaker iemand in aanraking komt met een merk, hoe sneller die potentiële doelgroep dat zal herkennen. En de sociale media zijn daar het perfecte platform voor!

Wil jij ook een sterk merk zijn? Neem dan vandaag nog contact op met Two Impress voor jouw gepersonaliseerde social media templates.

Deel dit artikel:
Elias Van Esbroeck
Grafisch ontwerp & Webdesign - Two Impress
BrandingVideoWebdesignFotografieBrandingVideoWebdesignFotografie
BrandingVideoWebdesignFotografieBrandingVideoWebdesignFotografie

hello@twoimpress.be
03 201 45 30

Stationsplein 1
9100 Sint-Niklaas

Onze kleurrijke nieuwsbrieven maken je dag ongetwijfeld beter!