• Innovatie
  • 8 november 2023

Onze visie op innovatieve technologie voor creatieve bureaus

Je hebt waarschijnlijk al veel innovatieve technologieën voorbij zien komen. Het is belangrijk voor jou als ondernemer of bedrijf om in dit snel veranderende landschap relevant te blijven. Wij experimenteren met verschillende technologieën en willen je graag via deze blog inspireren.

Augmented Reality

Deze ervaringen bieden merken de kans om op een leuke en boeiende manier de band met hun doelgroep te versterken, door middel van AR-ervaringen en games. Ondanks dat dit nog in een experimentele fase verkeert, zijn er veel grote merken die in deze technologie geloven.

Dit geeft ons als creatief bureau het gevoel dat 3D- en AR-ervaringen aanzienlijke mogelijkheden met zich mee zullen brengen. 

Het platform waar we onze eerste expirimenten hebben gemaakt was Meta Spark Studio. Voor het gebruik ervan dien je een desktopapplicatie te installeren om ervaringen te creëren. Daarnaast is er een mobiele app die je koppelt aan Facebook en Instagram om je ervaringen te kunnen simuleren en publiceren.

Naast AR-ervaringen is er ook Virtual Reality (VR), waarbij je niet langer deels in de echte wereld bent, maar volledig ondergedompeld wordt in een digitale omgeving. Hoewel ik VR persoonlijk meer gericht zie op games, zal op korte termijn AR meer opkomen in het nieuwe internet dan VR.

Augmented Reality - Two Impress

Digitaal eigenaarsschap

Het fundament van het Web3-ecosysteem wordt gevormd door digitale eigendom. Op het Web32 event dat op 27 september in de studio Antwerpen doorging, besprak Samuel Eggermont van OG-Studio en Diego Borgo dit onderwerp, dat voor velen nog nieuw is.

Een treffend voorbeeld hiervan is 'The Magic Circle' van Studio 100. Hier kun je als individu een van de lidmaatschapskaarten (NFT's) kopen, die toegang bieden tot 25 unieke ervaringen. Dit is volledig gebaseerd op Web3-technologie, wat betekent dat jouw ticket een NFT (non-fungible token) is en geregistreerd staat op de blockchain. Hierdoor is duidelijk dat alleen jij de eigenaar bent van deze lidmaatschapskaart.

Deze ervaring is ontwikkeld in samenwerking tussen Studio 100, Venly en Sitemanager. En ja, ook ik ben lid van The Magic Circle!

Magic Circle Studio100

Artificiële intelligentie

Één van de opvallende trends in 2023 is de indrukwekkende groei van artificiële intelligentie (AI). Het zal niet alles vervangen, maar het heeft het potentieel om veel processen efficiënter en gemakkelijker te maken.

Zoals in het voorbeeld hieronder, hebben we al uitgebreid gebruik gemaakt van Photoshop AI. Een van de meest voorkomende uitdagingen voor ontwerpers was het naadloos integreren van afbeeldingen in een ontwerp. Met Photoshop AI kun je eenvoudig je foto's uitrekken, waardoor je geen problemen meer hebt met het inpassen van afbeeldingen in je ontwerp. Dit levert aanzienlijke tijdsbesparingen op in vergelijking met het verleden, toen we vaak veel handmatig Photoshop-werk moesten verrichten.

Link naar Photoshop AI

Artificiële intelligentie

Web32 event: De toekomst van het internet

Hoewel Web3, NFT's, VR en AI voor velen nog relatief nieuw zijn, lijken ze op Web32 al volwassen te zijn geworden. Met elk hun eigen verhaal en prestaties in deze opkomende wereld, gaven ze ons een boeiend inzicht in de mogelijkheden en de kansen die nog voor ons liggen.

Tijdens het evenement werd duidelijk aangetoond hoe nieuwe toepassingen zoals Web3, NFT's, VR, AR en AI met elkaar verweven zijn. Naast de kern van Web3 en de bijbehorende toepassingen zoals NFT's, werden ook nieuwe organisatiemodellen en digitale eigendom verkend. Het evenement onderzocht tevens creatieve aspecten, zoals hoe de Web3-interface eruit kan zien (in de metaverse) en hoe we deze kunnen ervaren (via VR, AR, AI, 3D, enzovoort).

Bekijk zeker de website van web32 en laat je volop inspireren!

Web32 Two Impress

Conclusie

Als creatieve ondernemer zijn er tal van tools die waardevol kunnen zijn voor jou en je klanten. Blijf experimenteren, testen en innoveren met deze nieuwe mogelijkheden, zodat je een expert wordt.

We kijken enthousiast uit naar wat de toekomst te bieden heeft voor de creatieve sector! 🙌

Wil je meer advies of begeleiding voor jouw branding?

Deel dit artikel:
Elias Van Esbroeck
Grafisch ontwerp & Webdesign - Two Impress
BrandingVideoWebdesignFotografieBrandingVideoWebdesignFotografie
BrandingVideoWebdesignFotografieBrandingVideoWebdesignFotografie

hello@twoimpress.be
03 201 45 30

Stationsplein 1
9100 Sint-Niklaas

Onze kleurrijke nieuwsbrieven maken je dag ongetwijfeld beter!