• Fotografie
  • 8 oktober 2019

Waarom is professionele fotografie voor uw bedrijf zo belangrijk?

Er zijn zoveel voordelen om professionele foto's van jouw organisatie en de producten die je aanbiedt te tonen op uw website. Hier zijn de vijf voornaamste redenenen waarom elk bedrijf zou moeten investeren in professionele fotografie van hoge kwaliteit.

1. Een foto zegt meer dan duizend woorden

Je hebt dit waarschijnlijk al eerder gehoord. Tegenwoordig zijn foto's meer dan duizend woorden waard - waarschijnlijk meer! Met foto's kan je jouw klanten laten zien wat U te bieden hebt in plaats van het te vertellen in woorden. Tegenwoordig zien consumenten graag beelden van een product of dienst voor ze een beslissing nemen over een aankoop. Het internet heeft dit in toenemende mate mogelijk gemaakt, wat betekent dat foto's en video's van jouw producten en aanbiedingen waardevoller zijn dan ooit tevoren. Bekijk het in onze portfolio.

2. Uw media vertegenwoordigen uw merk

Voor ondernemers is het vaak aantrekkelijk om een goedkoper alternatief te vinden dan het inhuren van een professionele fotograaf. Als deze gedachte bij je opkomt, onthoud dan: jouw foto's vertegenwoordigen jouw merk. De kwaliteit van je foto’s, je website, en je video’s bepalen de verwachtingen van uw klant. Een mooie website met professionele foto’s stralen kwaliteit en professionalisme uit. Je foto's en website zijn enorm belangrijk als het gaat om een eerste indruk te maken bij je klanten.
Marketing fotografie

3. Klanten willen JOU leren kennen

Stockfoto's zijn een alternatief die sommige organisaties overwegen wanneer ze het gevoel hebben dat een fotoshoot met een professionele fotograaf buiten bereik ligt. Hoewel stockfoto's voor sommige doeleinden zeker nuttig zijn, zijn ze niet de beste manier om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Waarom? Omdat het geen foto's van JOUW bedrijf zijn.
 
Wanneer mensen uw website bezoeken, willen ze jou leren kennen! Voorraadfoto's helpen hen daar niet bij en ze kunnen mensen een verkeerde indruk geven van wat U te bieden heeft. De beste manier voor potentiële klanten om uw bedrijf te leren kennen, is door hen actuele foto's van je bedrijf, je teamleden en je producten te laten zien.

4. Afbeeldingen kunnen jou helpen om gevonden te worden op internet.

Als jouw bedrijf een website heeft, heeft U misschien gehoord van zoekmachineoptimalisatie of SEO. SEO is de praktijk waarbij verschillende elementen van uw website strategisch worden geoptimaliseerd in een poging om deze beter te laten presteren in de zoekresultaten van zoekmachines. SEO kent veel elementen en één daarvan zijn de afbeeldingen.
 
Geoptimaliseerde foto's kunnen ervoor zorgen dat je website wordt gevonden in de afbeeldingsresultaten zoals Google Afbeeldingen en beter presteert in de algemene zoekresultaten. Ze kunnen ook helpen om klanten te betrekken en ze langer op je site te houden, of ze aanmoedigen om jou te kiezen boven een concurrent. 

5. Professionele foto's zijn veelzijdige middelen

Als het gaat om het online promoten van jouw bedrijf of online marketing, heeft U waarschijnlijk de uitdrukking 'content is king' gehoord. Dit is nu al een tijdje het geval en het geldt zeker nog steeds. Wat velen zich niet realiseren, is dat foto's inhoud zijn - en dat is een krachtige, veelzijdige vorm van inhoud.
Cream Colored Ponies - Fotografie op website
Online kunnen foto's worden gebruikt om je website aantrekkelijker te maken. Ze kunnen worden gebruikt om uw merk op te bouwen op sociale media, waaronder Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, LinkedIn, Google en meer. Ze kunnen ook worden weergegeven in blogposts en artikelen - de mogelijkheden zijn eindeloos.
 
Offline kunnen foto's gebruikt worden in allerlei soorten brochures en promotiemateriaal. Door te investeren in professionele fotografie, voorziet u uzelf van nieuwe, nuttige materialen die  gebruikt kunnen worden om uw marketinginspanningen op tal van manieren te verbeteren.
 
Investeer in professionele fotografie voor jouw website
Als het gaat om succesvolle marketing en promotie van jouw bedrijf, zijn professionele foto's een must, ongeacht in welke branche je werkt! 

Zin om met ons samen te werken?

Deel dit artikel:
Andreas Van Esbroeck
Fotograaf & videograaf - Two Impress
BrandingVideoWebdesignFotografieBrandingVideoWebdesignFotografie
BrandingVideoWebdesignFotografieBrandingVideoWebdesignFotografie

hello@twoimpress.be
03 201 45 30

Stationsplein 1
9100 Sint-Niklaas

Onze kleurrijke nieuwsbrieven maken je dag ongetwijfeld beter!